Uprava napolju! Terzić odlazi

Nastavlja se splet dešavanja, na koje već dugo čeka veliki deo fudbalske Srbije.  Članovi uprave Crvene zvezde redom podnose ostavke. Na današnjoj, podnevnoj konferenciji za štampu, dosadašnji generalni direktor, Zvezdan Terzić, obavestio je javnost o podnesenoj ostavci. Terzić je poslednji od plejade članova Upravnog odbora koji su poslednjih dana otišli iz kluba.

Odlazim jer su to od mene tražili navijači.

Odlazim tužan i ponosan. Tužan jer idem iz kluba koji volim, a ponosan jer sam dao svoj pun doprinos finansijskoj stabilizaciji kluba. Da je moglo bolje, verovatno jeste, ali ne mogu da ne podsetim javnost na neke činjenice. Kada sam došao klub je bio 50 miliona evra u dugu, račun je bio u blokadi, nismo imali licencu i Crvena zvezda je bila klinički mrtva, pretio joj je bankrot. Tada sam rekao da nisam mađioničar i tražio sam vreme da bi se stvari promenile. Titulu niko nije pominjao. Danas, godinu dana kasnije dug je smanjen na 40 miliona evra, dobijena je evro licenca i igrači više ne tuže Crvenu zvezdu… Stvorena je dobra osnova za bolju budućnost kluba. Sve ovo sam govorio i na Skupštini, kada je predstavnik navijača rekao da je ovo najbolja Uprava u poslednjih nekoliko godina. Nije mi jasno šta se dogodilo u međuvremenu. -izjavio je između ostalog odlazeći generalni direktor Zveze.

Treba istaći da je Zvezdan Terzić objasnio da će, uprkos ostavci, ostati u klubu na određen vremenski period, u svojstvu zakonskog zastupnika Zvezde, sve dok Skupština kluba ne izabere naredno ovlašćeno lice za zastupanje, kako klupski rad ne bi bio blokiran.

Postoji značajna verovatnoća da će sa članovima Uprave, svoje mesto u klubu izgubiti i trener Miodrag Božović, s obzirom na to da je upravo on bio jedan od poslednjih dovedenih pojačanja. Podsećamo da je trener Zvezde izjavio da će podneti ostavku, ako to bude učinio i Terzić.

Ukupan broj ostavki ipak nije konačan. Za sada su svoje pozicije napustili potpredsednik, Slaviša Kokeza, te Ivica Tončev, kao i članovi Upravnog odbora – Branko Radujko, Branislav Đurđević (juče), te Predrag Ćulibrk i Aleksandar Antić.

Advertisements

2 thoughts on “Uprava napolju! Terzić odlazi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s