Srbija definitivno kandidat

Prethodnih dana se pisalo o mogućim scenarijima odlaska košarkaša na Olimpijske igre. S obzirom na to da su ispustili ulazak u finale, ekipa Aleksandra Đorđevića će sreću morati da potraži na jednom od tri kvalifikaciona turnira. Izbor za organizatore bi trebalo da traje narednih mesec dana, a Srbija se danas zvanično našla među kandidatima.

All rights reserved.
Logo: KSS

Država i Košarkaški savez Srbije, spremni su da uplate nešto više od propisanog minimuma za budžet takmičenja. Ukupno dva miliona evra.

Termin za održavanje turnira se očekuje tokom juna i jula 2016. godine, pred sam početak Olimpijade. Za evropske kvalifikacije su zainteresovane i Rusija, Turska, Italija…
“Kandidovaćemo se za jedan od kvalifikacionih turnira. To je naša konačna odluka. Odlučili smo se za ovaj korak zahvaljujući velikoj podršci Vlade Srbije. (…) Poznato je da su prilikom određivanja domaćinstva od strane FIBA često važniji finansijski nego sportski kriterijumi. Videćemo kako će biti ovog puta.” – poručio je predsednik KSS, Dragan Đilas.

Domaćini sva tri turnira će biti poznati do kraja novembra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s