Zvezda – Fener (65-88)

Na prijateljskom turniru u Zadru, KK Crvena zvezda nije uspela da ostvari pobedu nad turskim Fenerbahčeom. U poslednjoj proveri pred početak sezone, izabranici Dejana Radonjića, upisali su tek drugi poraz u pripremnom periodu. Nedostajalo je samopouzdanja, te konkretnije reakcije u odbrani crveno-belih.

Foto: KK Crvena zvezda. Sva prava zadržana.
Foto: KK Crvena zvezda

Crveno-beli su bili nesigurni tokom čitavog toka utakmice, ostavljajući “Kanarincima” više nego dovoljno prostora za ubedljivo vođrstvo, iako su obe ekipe nastupale u oslabljenom sastavu. U igri su se istakli Stefan Nastić, sa 12 ubačenih poena, te Gal Mekel koji ovih dana igra svoje prve utakmice u novom klubu. Svojom preciznošču i stabilnošću u igri, Nastić pokazuje da je možda i najvažnije pojačanje ovog prelaznog roka.

U samoj završnici utakmice, Radonjić je dopustio mlađim igračima da budu nosioci igre. Rebić i Tejić su prikazali neosporan napredak, uz još prostora za dalji rast. Ipak, trener crveno-belih nije bio zadovoljan večerašnjim izdanjem, ističući da “navijači očekuju više”.

Nedostatak uigranosti ima potencijal da zabrine, ali u prilog Zvezdi ide činjenica da sezona tek počinje. Samim tim, vremena će biti više nego dovoljno da se svi “šrafovi” pravilno postave. Naravno, ukoliko stručni štab bude znao da koristi dane koji predstoje.

Zvezdu sutra očekuje meč za treće mesto, sa početkom od 16 sati.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s