Odlažu se izbori u Zvezdi

Jasan tok, od ostavki do izbora – previše dobro, da bi bilo istinito. Očekivao se dolazak novog prvog čoveka Fudbalskog kluba, te dodatne promene u Upravi. Ipak, samo dan pre zvaničnog roka za podnošenje kandidatura, u Crvenoj zvezdi kandidata nema na vidiku, a ni želje da se isti pronađu. Stanje, nažalost nepromenjeno. A desilo se mnogo toga.

Foto, web. Sva prava zadržana.
Foto: Web

Nakon navijačkog letnjeg zalaganja, ostavke je podnela većina čelnika kluba, a najavljeni su izbori. Na jednoj od brojnih sednica Upravnog odbora, određen je i tačan datum. Smesta se krenulo sa spekulacijama o potencijalnim kandidatima, a  članovi su ohrabrivani da učestvuju u predstojećem glasanju. Kao posledica velikog broja novih članova, primećene su i izvesne nepravilnosti, o kojima se danima govorilo u medijima. Pomenute činjenice, dovele su i do prekida upisivanja dodatnih članova u klupske liste.

Sem o neobično velikom broju novih vlasnika članskih karti, izveštavalo se i o potencijalnim kandidatima. Nijedan nije ostao nedorečen. Kandidature su se provlačile kroz novinske naslove, zajedno sa uvredama na račun protivnika.. Nijedna nije ostala potkrepljena konkretnim postupcima. Samim tim, zaključak je veoma jednostavan. Nema za koga da se glasa, uprkos brojnim navodima da će se za mesto novog predsednika FK Crvena zvezda, boriti Nebojša Čović, te čak i Dragan Džajić.

Hipoteze su se ređale, a realnih kandidata, nigde. U međuvremenu, nestao je glavni razlog za pobunu navijača. Makar privremeno. Naime, ekipa Miodraga Božovića doživela je veliki uspeh u domaćem prvenstvu, vezavši deset uzastopnih pobeda. Fudbaleri Zvezde deluju znatno bolje na terenu, u poređenju sa stanjem na početku sezone, te neslavnom epizodom protiv Kairata. Večiti rival, ostao je u trenutno nenadoknadivom “minusu”.
Dodatni razlog za privremenu radost i amneziju znatnog dela zvezdaške javnosti.

S obzirom na nedostatak zvaničnih kandidata, kao i konkretnih planova za oporavak ekonomskog stanja kluba, ostaje da se vidi, hoće li bolje igre Zvezdinih prvotimaca i moguća titula, skrenuti fokus sa dugoročnih problema, te izbora koji gotovo sigurno neće biti održani u nedelju.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s