Štimac se vraća kući! Mitrović znatno bolje

Crvena zvezda Telekom dovodi dodatno pojačanje za ovu sezonu. Naime, potvrđeno je da će se Vladimir Štimac vratiti u svoj nekadašnji klub. Crveno-beli će na ovaj način ojačati centarsku liniju, igračem koji je svojim stalnim radom i zalaganjem stekao poštovanje svih ekipa u kojima je igrao.

Foto: MN Press.
Foto: MN Press.

Ovakvo pojačanje će treneru Dejanu Radonjiću ostaviti znatno veći prostor za rotaciju pod koševima, te najverovatnije staviti tačku na Zvezdin ugovor sa grčkom zvezdom Sofoklisom Skorcantitisom, čije su ovosezonske partije bile daleko od očekivanog. U slučaju raskida ugovora, čeka ga atinski AEK.

Dodatno olakšanje činjenici da se i kapiten Luka Mitrović oporavlja brže od očekivanog, te da operacija neće biti potrebna, s obzirom na to da nije došlo do povrede ligamenata kolena. Mitrović bi trebalo da se na teren vrati do kraja sezone, uz nastavak intenzivnih terapija kod najboljih stručnjaka na polju sportske ortopedije.

Kapiten je ipak dobro prošao. Foto: MN Press.
Kapiten je ipak dobro prošao.
Foto: MN Press.

Kada je reč o novom-starom pojačanju, Vladimir Štimac je proveo dve godine u dresu crveno-belih, u periodu između 2008. i 2010. godine, nakon čega je igrao u Ventspilsu, Nimburku, turskom Eskišekiru, te Banvitu, Unikahi i Bajernu.

Pored velikog broja klubova, Štimac je rastao kroz  reprezentativne selekcije, a nosi i svetsko srebro, sa Mundobasketa 2014. godine. Prelazak na Mali Kalemegdan, značio je i odbijanje nastavka saradnje sa perspektivnom ekipom Estudijantesa.

Foto: MN Press.
Foto: MN Press.

Naime, klauzula ugovora sa srpskim centrom, podrazumevala je i raskid ugovora bez obeštećenja u slučaju njegovog prelaska u evroligaški klub.

Samim tim, Zvezda nijemorala da plati obeštećenje, ve je samo stigla da poželi srdačnu dobrodošlicu svom novom centru, dokazanom borcu na parketu. Ugovor je potpisan do kraja sezone, uz kratko i jasno: “Dobrodošao, Vladimire!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s