Zvezda o “Aferi Rajković”

Zvezda o ,,Aferi Rajković”

FK Crvena zvezda, ove nedelje ide iz problema u problem. Nakon pretnji o ponovnom isključenju struje, te obelodanjivanju ogromnog duga Elektroprivredi Srbije, tokom današnjeg dana je odjeknula još jedna vest. Po pisanju velikog broja beogradskih medija, sporazum o reprogramu duga između nekadašnjeg golmana Predraga Rajkovića i kluba iz Ljutice Bogdana je nevažeći, zbog navodnog falsifikovanja Rajkovićevog potpisa!

U slučaju da se ovakvi navodi ispostave istinitim, klub bi se našao u ogromnoj zakonskoj neprilici, a sankcionisanje od strane UEFA-e bi bilo samo pitanje vremena. Skandali ovog tipa, imaju potencijal da načine nenadoknadivu štetu reputaciji kluba, koji se tokom popodneva oglasio na račun pomenutih spekulacija.

Uprava crveno-belih se zvaničnoj prezentaciji kluba, izjasnila o glasinama koje su podelile tzv. fudbalsku Srbiju:

 “Ta informacija je apsolutna laž, zbog čega smo javnosti stavili na uvid ugovor koji je Rajković potpisao sa Crvenom zvezdom i iz koga se jasno vidi da ne postoji bilo kakav problem. (…)

Ipak, ono što zabrinjava je besraman pokušaj urušavanja našeg kluba u trenutku kada sigurnim korakom korača ka šampionskoj tituli. Pošto je postalo očigledno da je Crvena zvezda kvalitetom dominantna u Srbiji, da je ubedljivo najgledanija, da je postavila dobre temelje za budućnost, neki krugovi su spremni da idu do te mere da nacionalnu instituciju, što naš klub bez pogovora jeste, bezočnim lažima diskredituju u UEFA i time izazovu žestoku kaznu za naš klub. (…)

…Sigurni smo da ćemo prebroditi sve prepreke i iz svega izaći još jači i moćniji, i da ćemo sledeće godine igrati u Evropi, nadamo se u Ligi Šampiona. Ovi koji žele da unište Crvenu zvezdu, očigledno su zaboravili moto pod kojim ju je najveća navijačka populacija na Balkanu sedam decenija stvarala: SVE PROLAZI, ZVEZDA TRAJE!”

Na kraju saopštenja javnosti, koje u celini možete pročitati ovde, stoji i fotografija ugovora o reprogramu duga, na kojoj se vidi potpis Predraga Rajkovića, pod nazivom: “Sporazum o regulisanju dospelih obaveza”.

U međuvremenu se oglasio i mladi golman Makabija, na grupnom četu Crvene zvezde, na aplikaciji Viber. 

Ostaje da se vide mogući efekti pomenutih glasina na trenutnu situaciju u klubu, koji danas dočekuje Metalac, s početkom od 18 sati. Treba napomenuti da je Zvezda i dalje na čelnoj poziciji u JSL, sa ukupno 44 boda na tabeli.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s