Kadeti suspendovani zbog navijačkog skandala

Nakon slika koje su sami objavili na društvenim mrežama, dvojica kadeta FK Crvena zvezda suspendovana su do daljnjeg, zbog kršenja discipline kluba, istakao je direktor Zvezdine škole Dragan Mladenović.

57451_klinci_iff.jpg
Foto: Screencap.

Filip Maksić i Srđan Rakić, sporne fotografije na kojima se nalaze u opremi Partizana, povukli su zbog burnih reakcija fudbalske javnosti. Ipak, na Instagram profilu mladog Maksića, osvanula je slika dnevnika Sport, na čijoj su naslovnici danas završila dvojica igrača. 

Dok ih jedni hvale, a drugi “izbacuju” iz kluba, putem brojnih foruma i društvenih mreža, oglasio se i potpredsednik večitog rivala, pozivom da mladi igrači promene klub. Milorad Vučelić je za Večernje novosti izjavio:  “Ono što ja mogu da kažem je da su ta deca dobrodošla u Partizan ukoliko ga vole i poseduju igrački kvalitet. Ako ta deca vrede, vrata su im širom otvorena, potrebno je da se obrate ljudima iz naše omladinske škole”.

Disciplinska komisija crveno-belih će dati poslednju reč, na narednoj sednici.

Odavno je poznato da kao narod volimo da se delimo na “naše” i “njihove”, pa se postavlja pitanje, zašto su Zvezdini kadeti osećali potrebu da se na ovako javan način izjasne o svojoj “pravoj” navijačkoj pripadnosti?  Takođe treba razmisliti, zašto je neophodno i da igrač navija za određeni klub, ukoliko svoje radne dužnosti savesno ispunjava?

Zašto se u regionu potencira navijačka pripadnost, kao glavni igrački kvalitet, dok je ljubav prema drugim bojama smatrana vrhovnom izdajom, uprkos savesnom ponašanju sportiste na terenu?

Pitanja je bezbroj, a ostaje da se vidi kakva će sudbina čekati dvojicu tinejdžera, dok trpe kaznu očigledne mladalačke nepromišljenosti.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s