Zvezda pala u Pioniru

Crveno-beli, izgubili su famu nepobedivih na parketu beogradske Hale Pionir, porazom od Fenerbahčea. Razigrani Antić i Veseli, uz samo senku prvotimaca trenera Dejana Radonjića, demolirali su domaći tim.

24665688_b.JPG
Foto: MN Press.

Utakmica je otvorena koreografijom u čitavoj hali, posvećenoj herojima iz Mojkovačke bitke, koja je obeležila regionalnu istoriju. Zatim je ponovo nadglasana himna Evrolige, ovaj put uz Marš na Drinu.

Ipak, u boj nisu krenuli junaci, s obzirom na mini-seriju do koje su došli gosti, ostavljajući Zvezdu sa nulom, na duže od dva minuta (0-7), nakon početnog minuta koji je prošao bez pogodaka. Stefan Jović je prekinuo “post”, udarcem za dva poena. Crno-žuti se nisu omeli pri nekoliko dobrih akcija Zvezde, a Luiđi Datome je uvećavao razliku.

Slika dominacije gostiju, ostala je ista tokom većeg dela prve deonice, da bi se na 2:27 do kraja rezultat konačno preokrenuo. Kvinsi Miler, doneo je vođstvo svojoj ekipi (18:16), šutom za tri poena. Vasilije Micić, doprineo je sa svoja dva poena i 20:18, što je bilo poslednje vođstvo crveno-belih.

Na pauzu se otišlo sa izjednačenjem od 20:20 i veoma malo optimizma u punoj Hali Pionir.

Drugu četvrtinu je obeležio mali broj poena Crvene zvezde, uz odličnu odbranu Fenera. Zvezda nije poentirala gotovo prvih pet minuta. Maik Cirbes je konačno pogodio za dva poena, kada je rezultat bio 22:29.

Uz par slobodnih bacanja za crveno-bele, te trojku Stefana Jovića, ali i  Pera Antića, otišlo se na poluvreme uz rezultat 28:41.

Nastavak utakmice, doneo je samo još gore stanje na terenu po domaću ekipu. Kako čvrste odbrane na mahove nije bilo ni na vidiku, Datome, Dikson i Antić su imali dovoljno prostora za uvećanje razlike, na 46:63.

Lepu trojku, postigao je Marko Gudurić, u 4. minutu.

Poslednja četvrtina, u engleskom jeziku bi mogla biti opisana kao overkill. Nisu pomagale trojke Kvinsija Milera, niti entuzijastični skokovi Vladimira Štimca. Već je na početku četvrte deonice bilo jasno da je sve manje-više izgubljeno. Trebalo je sačuvati makar obraz. Uspeh te akcije je diskutabilan. Usledio je jedan od najtežih poraza Zvezde na domaćem terenu, koji je gotovo svim srpskim ekipama davao status nepobedivih na evrosceni.

Za konačnih 65:88 se pobrinuo Bobi Dikson, brzim šutom za tri poena. Večeras je ubacio 17 poena, a zajedno sa Datomeom (21p 6sk) drži indeks od 23.

Na strani poraženih, najkorisniji je bio Kvinsi Miler, sa ubačenim 21 bodom, te indeksom od 27. Miler je ujedno i jedini dvocifreni igrač Zvezde na ovom meču (Gudurić 9, Jović 8, Micić 5 poena).

Ekipa sa Malog Kalemegdana, beogradski Hram košarke, napustila je u odelima, uz objašnjenje da je reč o intenom dogovoru u slučaju prolaska u Top 16. Ako ništa drugo, makar su izašli sa stilom. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s