Raspored kvalifikacija za OI

Završeno je formiranje rasporeda kvalifikacionih turnira u košarci za predstojeće Olimpijske igre. Kao što je poznato, Beograd je proglašen jednim od domaćina, a žreb je ponovo bio odličan po naše košarkaše.

IMG_1009.JPG
Foto: FIBA.

The draws and schedules for the upcoming 2016 Olympic Qualifier Tournaments have been made. Aside from Belgrade, Manila and Turin will be hosts of the competitions in which only the winner will get to play in Rio. A total of six teams per tournament, divided into two groups, A and B.


Srbija se nalazi u grupi A, zajedno sa Portorikom i Angolom. Nade su da bi ovog leta reprezentacija Srbije konačno mogla da bude kompletna. U susednoj grupi B, naći će se ekipe Japana, Letonije i Češke.

Nakon završene grupne faze, igraće se polufinala, po standardnom principu: prvoplasirani iz grupe A, igraće sa drugoplasiranim iz grupe B, dok će se drugo polufinale igrati između prvoplasirane ekipe grupe B, protiv drugoplasiranih grupe A.

Pobednici polufinala, sastaće se u finalu dan kasnije (9. jula), a samo pobednik dobija toliko željenu kartu za Rio. Na ovaj način, na Olimpijadu će otputovati još tri ekipe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s