Zvezda izgubila, CSKA vodi 1:0

CSKA lands a win against a strong Zvezda

CSKA je savladao Crvenu zvezdu Telekom, rezultatom 84:74, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Top 8 faze Evrolige. Uprkos aktivnom rezultatu tokom više od 35 minuta igre, ekipa Dejana Radonjića nije uspela da napravi i poslednji korak ka neophodnoj pobedi. Miloš Teodosić, apsolutno briljirao na terenu.

nando-de-colo-cska-moscow-eb15.jpg
Photo: Euroleague

CSKA Moscow managed to land their first win in the quarterfinal series against the very motivated Red Star. Despite an active score all the way to the very end of the match, CSKA turned out to make that one step further, necessary for an important Top 8 win. A total score of 84:74 was mostly provided thanks to a stunning performance by Serbia’s Miloš Teodosić who landed a total of 24 points. All is now ready for their second match, which is to be played on Thursday. 

Od samog početka prvog susreta u Moskvi, bilo je jasno da je na programu odličan meč, u kojem kalkulacije nisu garancija.

S jedne strane, crveno-beli su prikazali sjajnu inicijativu, preciznost u napadu i adekvatne reakcije na inicijativu domaćina, dok je na drugoj strani blistao Miloš Teodosić. U pokretima dostojnih evropskih i svetskih špica, srpski plej je podizao kvalitet igre CSKA pri svakom izlasku na teren.

Nakon završetka prvog poluvremena, sa izjednačenim snagama (Zvezda je drugu četvrtinu dobila sa 20:19), u trećoj su igrači Dejana Radonjića nastavili sa visokim tempom. Treba napomenuti i znatan broj izgubljenih lopti, pri “pročitanim” napadima, koji je odmogao Beograđanima. Drugi značajan element je svakako izvedba slobodnih bacanja. Dok su Moskovljani imali 71% ubačenih poena sa linije penala, crveno-beli su tek premašili polovinu sa ukupno 54%. U skokovima su bili sasvim izjednačeni (31), ali su pri šutu za dva poena Moskovljani ponovo bili u velikoj prednosti: 72% prema samo 47%.

Uprkos statistikama, nemoguće je izostaviti vidnu želju crveno-belih za pobedom, te igrački entuzijazam koji ih nije napuštao do poslednjeg sudijskog zvižduka. Na ovaj način, Zvezda je uspela da nadvlada staru boljku pada koncentracije pri završnicama, što daje razloga za optimizam u budućim partijama.

Igrač utakmice je sasvim logično Miloš Teodosić sa 24 poena, 6 skokova i indeksom od 28. U taboru crveno-belih najveći učinak, imao je Kvinsi Miler sa 14 poena, 4 skoka i indeksom od 13.

nando-de-colo-cska-moscow-eb15.jpg
Photo: Euroleague

Iako je atmosfera tokom čitavog susreta bila više nego mirna, nemoguće je izostaviti seriju upitnih sudijskih odluka (dosuđeno igranje nogom, te navodni faul Maika Cirbesa u reketu, tokom četvrte četvrtine), kojima se na mahove iznenađivao čak i trener Itudis.

Prelepi potezi Micića, Lazića, Dangubića, prikazali su evroligaški kvalitet srpske ekipe, koja će već u četvrtak imati prilike da se bori za stanje od 1-1, pred poslednji susret u Beogradu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s