Zvezda slavila 42 hiljade puta

Red Star celebrates their 27th title (photo, video)

Crveno-beli su odigrali i svoju poslednju utakmicu u domaćem prvenstvu. Novi šampioni Superlige, oprostili su se od tekuće sezone pobedom nad niškim Radničkim od 2:0.  Na poluvremenu pozdravljeni i košarkaši. Slavlje, preseljeno sa stadiona, nastavljeno je do duboko u noć.

A true celebration was made after Red Star lifting their 27 National Championship trophy. Over 40 thousand fans later meandered the streets of the Serbian capital to show off their happiness and pyro. More on Snapchat: tisimiukrvi.

Veče za pamćenje na beogradskom stadionu Rajko Mitić. Počevši od dodele pehara i zvaničnog ulaska u proces kvalifikacija za Ligu Šampiona, sve do proslave ubedljivo osvojene titule. Skandiralo se igračima, ali i šefu stručnog štaba, koji je oduševljeno otpozdravljao.

FullSizeRender
Foto: J.L.

Posle odigranih 90 minuta i svog pogotka na utakmici u  75. minutu, Aleksandar Katai je došao i do individualne titule i to Najboljeg strelac Prvenstva. Dodela pehara ekipi, upriličena je pre početka meča.

CRVENA ZVEZDA vs RADNICKI NIS
Foto: MN Press

Nakon solidne igre prikazane od strane oba tima, koja na mahove nije mogla da dođe do izražaja od pirotehnike, navijači crveno-belih kojih je na stadionu Rajko Mitić bilo preko 42 hiljade, slavlje su nastavili na ulicama glavnog grada.

IMG_4865.JPG
Foto: J.L.

U veseloj povorci, praćenoj pesmom i bakljama, Delije su krenule ka Kalemegdanu, praveći naravno potpuni zastoj u saobraćaju. Za bezbednost građana na ulicama pobrinula se beogradska policija.

IMG_4897 2.PNG
Detalj vatrometa. Foto: J.L.

Pri dolasku na Kalemegdan, ogroman broj navijača je nastavio slavlje pored beogradskog Pobednika, kada je upriličen i veliki vatromet.

Iako igrači večeras nisu došli da zajedno proslave 27. prvenstvenu titulu, euforični navijači su igrom, pesmom i pirotehnikom nadoknadili odsustvo nekih od svojih ljubimaca. Tokom slavlja su navijači jasno izrazili svoj stav o prihvatanju tzv. “Kosova” u okrilje FIFE.

IMG_4866.JPG
Foto: J.L.

Slavlje na Kalemegdanu je nastavljeno do duboko uz noć uz navijačke pesme i hitove devedesetih.

Advertisements

One thought on “Zvezda slavila 42 hiljade puta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s