SRBIJA DO RIJA!

Serbia gets their Olympics ticket

Košarkaška reprezentacija Srbije, plasirala se na Olimpijske igre! U finalu Kvalifikacionog turnira, savladali su Portoriko rezultatom 108:77. Ubedljiva pobeda, proslavljena je sa oko 17 hiljada navijača koji su zdušno bodrili ekipu Aleksandra Đorđevića.

IMG_7175 2.JPG
Photo: J.L.

An easy win over Puerto Rico made sure Serbia got their place in the 2016 Olympics. After the final match, the score of 108:77 spoke volumes about the capacity of Serbia’s new generation, who will take part at the Games for the first time, representing their country as an independent state.

Idemo Srbiiiii! 👏🏻🏆 #kosarka #sport #oqt #love #nationalteam #nt #view #sebia #basketball

A post shared by Lenka (@stylish933) on

Još od samog početka susreta, Srbija se nametnula kroz siguran tempo i veliki broj ubačenih poena. Maksimalna razlika je konstantno rasla, a dostizala je i +40 u poslednjoj deonici. Činilo se da serije bez poena Portorikanaca traju večno.

FullSizeRender.jpg
Klupa u izdanju: ,,Mutna, ali draga”. Foto: J.L.

U taboru gostiju, koji su poraženi dva puta ove nedelje, istakao se odlični Arojo (14p), koji je doprineo delimičnom smanjivanju razlike. Njegove odlične kretnje i trojke, uspevale su da makar na kratko ućutkaju beogradsku publiku, koja je bila sačinjena od navijača iz čitave Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Najviše poena je ipak ubacio Barea, ukupno 22, čime se donekle izbegao potpuni fijasko gostiju iz Centralne Amerike.

FullSizeRender.jpg
Arojo. Foto: J.L.

S druge strane, naši reprezentativci su bez imalo sumnje odigrali najbolju utakmicu na kvalifikacijama. Briljirali su Teodosić, Bogdanović (26p), Simonović, Birčević, dok je debitant Nikola Jokić (23p) proglašen za Najkorisnijeg igrača turnira.

Uprkos činjenici da već nakon prve četvrtine više nije bilo dileme o pobedniku, reprezentativci Srbije nisu spuštali tempo, što je i dovelo do velike razlike u konačnom rezultatu.

SERBIA_vs_PUERTO_RICO-24.JPG
Foto: MN Press

Ovo je ujedno i prvi put još od 1988. godine da će nas naša muška i ženska selekcija predstavljati na OI, te istorijski uspeh ove generacije koja je Srbiji omogućila da se na Olimpijadi po prvi put takmiči kao nezavisna država.

Publika u Areni večeras je mogla da uživa u košarci svetskog nivoa i saznanju da Srbija ide u Rio, a da su pretenzije na postolje sasvim opravdane. Ispred se proslavilo uz kolo. Za sreću košarkašima i kraj izuzetnog vikenda za srpski sport.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s