A sad, adio

Crveno-beli definitivno neće igrati nijedno od velikih evropskih takmičenja ove sezone. Nakon utakmice odigrane u Beogradu, rezultat je bio 1:1. Dovoljno za prolaz italijanskog Sasuola u Ligu Evrope. Ovim rezultatom je kompletirana loša serija domaćih klubova na evrosceni, s obzirom na ispadanje Vojvodine.

Tan2016-8-25_211021547_1.jpg
Foto: AP

U meču čije je prvo poluvreme bilo za zaborav, Sasuolo je poveo od 25. minuta igre, dok je Aleksandar Katai izjednačio na 1:1 u 57. minutu, fenomenalnim golom na pas Uga Vijeire. Dvojac koji je obeležio proteklu sezonu, verovatno je i odigrao svoj poslednji meč na stadionu Rajko Mitić.

Odlaskom svojih najistaknutijih fudbalera, Zvezda bi izgubila okosnicu napada, prevashodno kada je reč o Kataiju, jednom od retkih funkcionalnih elemenata igre crveno-belih. Novopečeni kapiten je večeras bio i jedina svetla tačka za domaću ekipu, posebno u drugom poluvremenu, kada je često delovalo da sam pokušava da se izbori za prolaz dalje. Adekvatnih saigrača nije bilo, dok je Sasuolo u odbrani ipak imao previše igrača za Zvezdinog jednog ili dvojicu.

Nastup koji bi morao da natera stručni štab, ali i članove uprave kluba da porazmisle. Nastup koji je večeras pratilo u najmanju ruku duplo manje navijača u odnosu na meč protiv Ludogoreca. Zvezdu su protiv ekipe za koju većina fudbalske Srbije nije ni čula do pre mesec ili dva, bodrili košarkaši i brojne javne ličnosti. Ipak, Italijani su bili za klasu bolji od nekada velike Zvezde. Optimizam se ugasio, a prelazni rok će se nesumnjivo odužiti…

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s