Cveno-beli pokosili Makabi

Red Star’s best yet

U svom najboljem izdanju dosadašnje sezone, Zvezda je na domaćem terenu savladala izraelski Makabi rezultatom 83:58. Prednost je prelazila +30, u trećoj četvrtini za pamćenje. 

FullSizeRender.jpg
Photo: J.L.

In a match seen as the perfect example of how to play, Red Star defeated Maccabi by 83:58. The advantage, which rose up to 31pts in the 3rd quarter, was undeniable and thanks to an amazingly energetic offense and a strong defense, the winner was obvious after the first twenty minutes.  Hopes are high for the next match in Belgrade, against Real Madrid.

IMG_3399.JPG
Photo: J.L.

Pred preko 6000 gledalaca, crveno-beli su odličnom igrom porazili goste u svim aspektima igre, dok je kraj prvog i početak drugog poluvremena, svetao primer za svaku narednu utakmicu. Precizno i školski.

Igrači Dejana Radonjića, nastupili su sa nesputanim entuzijazmom, koji ih je doveo do čak +31. Odlični skokovi (38 za čitavu ekipu), te jedanaest ukradenih lopti, obezbedile su potpunu dominaciju na terenu.

Već je tokom otvaranja treće deonice bilo jasno pitanje pobednika. Uprkos činjenici da su šuterski, daleko od idealnog odigrali Gudurić i Dangubić, lake kretnje Jovića i Simonovića, nadoknadile su jedini “minus” večerašnjeg susreta.

IMG_3410.JPG
Cirbes je dočekan aplauzima. Foto: J.L.

Uz požrtvovanu odbranu, koju nije mogao da neutrališe ni bivši prvotimac crveno-belih Maik Cirbes, neki od grupice gostujućih navijača, krenuli su da se razilaze već nakon prvih dvadesetak minuta.

Po završetku meča, igrači su pozdravljeni pesmom i ovacijama, na krilima pobede koja bi trebalo da im da dodatnu motivaciju za naredne evroligaške susrete, protiv Olimpijakosa i Real Madrida.

Najkorisniji bio je Marko Simonović sa 14 poena, 5/5 za dva poena i indeksom 22. Za Makabi, su to bili Sili (15p, 7), te Cirbes (10p, 6sk,  16).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s